4 pagrindinės interjero dekoravimo taisyklės

migle-kosinskaite-reprodukcijos

Kuriant savo namų interjerą ir aplinką visiškai nebūtina laikytis taisyklių ir rekomendacijų – svarbiausia, kad būtų gražu ir jauku jums patiems ir jūsų šeimai. Susikurti aplinkai norimą emociją ar jausmą lengviausia keičiant interjero dekoracijas ir akcentus – dekoratyvines pagalvėles arba sienas atnaujinant dabar kiekvienam prieinamomis dailininkų paveikslų reprodukcijomis.

Kaip interjero akcentus integruoti į namų erdvę, kad ji atrodytų išbaigta, o tapybos ar meniniai akcentai suskambėtų? Reikia žinoti keletą taisyklių ir išimčių.

Spalva

Harmoningą interjero kompoziciją sukursite derindami panašias spalvas ir atspalvius. Pasinaudokite sena spalvų derinimo taisykle, kur kiekvienas skaičius apibūdina tam tikros spalvos procentalų kiekį – 60 % kambario erdvės užima pagrindinė spalva, 30 % – antroji spalva, o 10 % atitenka akcentą kuriančiai spalvai.krentanti-zvaigzde-scaled

Arūnas Rutkus Krentanti žvaigždė

Akcentas

Interjere yra dalykų, kuriuos norisi išryškinti. Norint šiuos objektus iškelti, juos reikia išskirti iš likusios erdvės. Pavyzdžiui, įrėmintą paveikslo reprodukciją iš bendro konteksto išskirs specialus apšvietimas.

svente-malinauskas-reprodukcijos

Modestas Malinauskas Šventė

Ritmas

Harmoningai sukomponuotoje erdvėje, kaip ir muzikoje, jaučiame ritmą. Ritmas interjere yra tam tikra elementų išdėstymo seka. Sukurti objektams ritmą galima keičiant elementų vietą pagal dydį, spalvas, faktūras ar formas. Geriausiai tai atsispindi paveikslų eksponavime. Žaiskite su dydžiais ir formomis. Belieka išsirinkti norimo dydžio paveikslų reprodukcijas ir nebijoti eksperimentuoti!

jolita-vaitkute-printai

Paveikslai tik sienoms

Šią taisyklę drąsiai laužykite.  Dailininkų reprodukcijas galite eksponuoti ne tik ant sienų. Rinkitės skirtingus dydžius ir rėmelių formas, darbus kabinkite netikėtose vietose ar statykite į lentynas, nustebinkite!

inga-mrazauskaite-sviesa-per-plysi-reprodukcija

Ar žinojote, kad dailininkų reprodukcijas taip pat galima atrasti netikėtose vietose? Dekoratyvi namų tekstilė  – dekoratyvinės pagalvėlės puikiai tiks ieškantiems netikėtų interjero dekoro akcentų.

eurika-urbonaviciute-oziaragis-reprodukcija